Uvjeti korištenja

Molimo Vas da kao korisnici pažljivo pročitate ove Opće uvjete on-line kupovine prije kupovine na web stranici www.monpetit.hr. Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Općim uvjetima te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove stranice.

MONPETIT j.d.o.o. je ovlašten u svakom trenutku mijenjati sadržaj Općih uvjeta te o tome obavijestiti Kupce putem web stranice www.monpetit.hr. Kupci su dužni pri registraciji pročitati i suglasiti se s Općim uvjetima koji se primjenjuju na svaku sljedeću kupovinu sve do njihove izmjene, a o čemu će Kupci biti obaviješteni pri prvoj sljedećoj kupovini nakon izmjene. MONPETIT j.d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost zbog propuštanja Kupca da to učini.

 

Kontakt

MONPETIT j.d.o.o.
Sjedište: Dravogradski put 11, 10090 Zagreb
E-mail: monpetit2018@outlook.com
Telefon: +385 98 1671 986 (Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.)

PODATCI O VLASNIKU

MON PETIT j.d.o.o za trgovinu i usluge
Sjedište: Dravogradski put 11, 10090 Zagreb
Mob: 0981671986
Osnivač i vlasnik: Jeta Lekaj
Društvo je upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS 081177029, Tt-18/22250-2
OIB: 38412618413
IBAN: 1223400091110946639

 

Uporaba i zaštita osobnih podataka

U MONPETIT-u cijenimo vašu privatnost zato sve vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti.

Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR) i konvencijama Svijeta Europe (ETS br. 108, ETSbr.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će MONPETIT zaprimiti od vas kada posjetite MONPETIT internetske stranice, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti sa MONPETIT korisničkom službom ukoliko nas kontaktirate telefonski.

Kao prijavljeni korisnik MONPETIT-a dobivate vlastiti korisnički račun (u daljnjem tekstu: Korisnički račun). MONPETIT savjetuje da nikome ne otkrivate podatke o Vašem Korisničkom računu. Isključivo ste odgovorni za održavanje tajnosti i sigurnosti Vašeg Korisničkog računa, te za sve aktivnosti koje se dogode na ili putem Vašeg Korisničkog računa. O svakoj zlouporabi Vašeg Korisničkog računa dužni ste bez odgađanja obavijestiti MONPETIT.

MONPETIT ne odgovara za bilo koji oblik štete koja nastane neovlaštenim korištenjem Korisničkog računa.

MONPETIT Politika privatnosti sastavni je dio Uvjeta korištenja i može se pročitati ovdje.

 

Uvjeti kupovine

Općim uvjetima on-line kupovine uređuju se odnosi između Kupca i MONPETIT-a u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, naćin plaćanja, raskid ugovora i povrat robe, dostavu, zaštitu osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje MONPETIT platforme i on-line kupovine.

Opći uvjeti on-line kupovine primjenjuju se samo u slučaju kupovine putem https://monpetit.hr, a ne i kada je kupac kontaktirao i/ili kupio od prodavatelja neposredno.

Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem Općih uvjeta potvrđujete da ste ili stariji od 18 godina života ili maloljetnik s potpunom poslovnom sposobnošću, i da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.

Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova.

Za postupanje suprotno ovim odredbama MONPETIT ne snosi nikakvu odgovornost.

Cjeli tekst o Uvjetima on-line kupovine pročitajte ovdje

 

Zaštita autorskih prava i druga prava intelektualnog vlasništva

Podaci na https:/monpetit.hr su zaštićeni sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima. Autorska prava koja se odnose na https://monpetit.hr, a uključuju tekst, slike, baze podataka, druge grafičke prikaze, zvukove, software, nazive (uključujući i domenu), pripadaju MONPETIT-u. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Općim uvjetima. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima te podliježete zakonskim sankcijama. Isključena je odgovornost MONPETIT-a u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača-prodavatelja na https://monpetit.hr.

 

Isključenje iz uporabe, naknada štete

MONPETIT je ovlašten iz daljnje uporabe stranica isključiti onog korisnika koji na bilo koji način krši Opće uvjete, ometa rad stranice, vrijeđa prava korisnika, zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji drugi način neovlašteno koristi https://monpetit.hr ili postupa protivno prisilnim propisima, a osobito:

  •    kopira sadržaj objavljen na https://monpetit.hr te ga objavljuje u/na nekom drugom mediju oglašavanja
  •    lobira ili utječe na oglašivače-prodavatelje sa https://monpetit.hr da se oglašavaju na nekim drugim stranicama ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira i nudi im svoje usluge ili usluge trećih osoba. MONPETIT, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu nastale štete i izmakle koristi. 

 MONPETIT će u navedenim slučajevima poduzeti sve raspoložive pravne mjere kako bi zaštitio sebe i svoje korisnike.

 

Isključenje odgovornosti

MONPETIT ne odgovara:

  •    za ovlaštenost druge strane za sklapanje ugovora
  •    za dostupnost i funkcioniranje stranice https://monpetit.hr u svakom trenutku
  •    za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu
  •    za zakonitost korištenja stranice https://monpetit.hr od strane trećih osoba
  •    za eventualne pogreške u prezentaciji sadržaja na https://monpetit.hr koje mogu dovesti do povrede autorskog prava i prava intelektualnog vlasništva
  •    korisnicima ni trećim osobama za bilo kakvu štetu ili gubitak koji nastanu izravno korištenjem ovih stranica ili stranica na koje vode linkovi sa https://monpetit.hr, odnosno zbog informacija na ovim stranicama.
  •    za eventualnu štetu ili izmaklu korist nastalu nepružanjem svoje usluge radi pogrešaka tehničke ili ljudske naravi.
  •    za sadržaj prikazan na stranicama trećih osoba na koje  monpetit.hr    može dopustiti povremeni pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s  https://monpetit.hr  niti podupiranja takvih stranica od strane MONPETIT-a.

 

Plaćanje

Prilikom online-narudžbe, MONPETIT oglašivačima nudi mogućnost plaćanja putem kreditnih kartica, PayPal-om te plaćanje pouzećem. Usluge oglašavanja na web stranici https://monpetit.hr moguće je plaćati sa American Express, MasterCard, Maestro, Visa i Diners karticama. Online plaćanje se vrši putem sustava PayWay. Više o sigurnosti online kupovine možete pronaći na sljedećem linku: Sigurnost online plaćanja.

 

Prigovor

Korisnik sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo podnijeti pisani prigovor, i to u poslovnim prostorijama MONPETIT-a, putem pošte ili elektroničke pošte. MONPETIT je dužan bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak prigovora koji je predan neposredno u njegovim poslovnim prostorijama. MONPETIT će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana.

 

Nadležnost

Za sve sporove proizašle iz korištenja web stranice https://monpetit.hr ugovara se nadležnost suda u Zagrebu.

 

Korištenje „kolačića“

Kada pristupate internetskoj stranici, općeniti se, neosobni podaci (broj posjete, prosječno vrijeme posjete stranici, posjećene stranice) automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te podatke ne možemo povezati s vašim osobnim podacima i oni su u potpunosti neosobni. Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje sadržaja i korisnosti same stranice. Vaše podatke ne koristimo u druge svrhe i ne posredujemo trećim osobama.

Kolačići su nevidljivi dokumenti koji su trenutno sačuvani na vašem tvrdom disku i omogućavaju prodavatelju prepoznavanje vašeg računala, kada sljedeći put posjetite internetsku stranicu. Prodavatelj koristi kolačiće samo za skupljanje informacija koje se koriste za upotrebu internetske stranice i za optimizaciju svojih internetskih aktivnosti oglašavanja.

Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za korištenjem kolačića. Ukoliko ne želite omogućiti spremanje kolačića to možete podesiti u svom internet pregledniku. Korisnici koji odluče ne prihvatiti osnovne kolačiće neće moći koristiti stranicu   https://monpetit.hr  jer bez korištenja kolačića nije moguće registrirati korisnički račun niti dodavati proizvode u košaricu.